Medical Taping

Heerenveen

 

Medical Taping

Ondersteunende tape voor het herstel van pijn, stijfheid, ontstekingen, vochtophopingen en houdingsproblematiek.

De basis van het Medical Taping concept komt uit Japan en Korea en werd in de jaren zeventig ontwikkeld. Deze tape-methode werd ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden en te herstellen. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar ze zijn op deze manier ook bepalend voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Tape zou spieren dus niet in hun beweging moeten beperken, maar juist hun functie moeten ondersteunen. Zo wordt het lichaamseigen herstelproces gestimuleerd.

Hoe werkt Medical Taping? 

De CureTape die gebruikt wordt voor het Medical Taping concept is een elastische katoenen tape met een anti-allergisch laagje. Het materiaal van de tape ventileert doordat de lijmlaag in een speciaal patroon is aangebracht en de lichaamstemperatuur van de huid zelf overneemt. De huid kan hierdoor deze tape meestal goed verdragen zonder huidirritaties. De tape is vergelijkbaar met de huid. Het is ontwikkeld met dezelfde rekbaarheid, dikte en gewicht. Zo kan het een ‘tweede huid’ vormen.

Door verschillende tape-technieken kan er met deze tweede huid diverse effecten bereikt worden, zoals pijndemping, drukvermindering, vermindering van vochtophopingen, vermindering van stijfheid en een verbetering van houding en stabiliteit.  

De tape kan meerdere dagen blijven zitten, gemiddeld 4-5 dagen. Hiernaast is de tape ook waterbestendig en kan er dus mee gedoucht worden.

Fysiotherapie En Dry Needling Heerenveen

Bij welke klachten helpt Medical Taping?

Ondersteunende tape voor het herstel van pijn, stijfheid, ontstekingen, vochtophopingen en houdingsproblematiek.

Medical Taping helpt o.a. bij:

  • Klachten aan de wervelkolom, zoals nek, bovenrug, onderrug en bekken regio
  • Klachten aan andere gewrichten, zoals heup, knie, enkel, elleboog, schouder etc.
  • Stijve en gespannen spieren
  • Spierblessures of spierproblematiek (zoals spierscheuren of verzwikkingen)
  • Duizeligheid, hoofdpijn
  • Ontstekingen (zoals hielspoor)
  • Bloeduitstortingen of littekens
  • Vochtophopingen/zwelling
  • Instabiliteit van gewrichten
  • Houdingspronblematiek
Fysiotherapie Heerenveen Tjeerd En Epke Zonderland

Medical Taping bij hooikoorts

Medical Taping kan uw hooikoorts klachten aanzienlijk verminderen. 

Uit wetenschappelijke pilots blijkt dat bij 84% van de mensen aanzienlijke verlichting van hooikoortsklachten ervaart door Medical Taping toe te passen. Acht van de negen ervaren symptomen werden al na één hooikoorts behandeling minder.

Door één keer te tapen verminderen de hooikoorts klachten vaak al aanzienlijk. Indien dit het geval is, kunnen de klachten door de tape na precies een week een tweede keer toe te passen nog verder afnemen. Bij zware hooikoortsklachten is het mogelijk om de tape nog een derde keer aan te brengen.

Tapen geneest uw hooikoorts niet, maar vermindert wel de klachten. U kunt hier nog weken tot maanden naderhand profijt van hebben. 

Medical Taping Heerenveen