Nekklachten Heerenveen

jun 25, 2021 | Landingspagina

Manueel therapeut voor nekklachten (Heerenveen)

Nekklachten HeerenveenNekklachten: Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Om Manueel Therapeut te worden volg je een master van 3 jaar, welke zowel praktisch als wetenschappelijk gericht is. Door het samenvoegen van wetenschap en ervaringen uit de praktijk heeft de manuele therapie een grote stap voorwaarts kunnen maken. Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie en manuele en communicatieve vaardigheden. Daarom is hij geschikt om cliënten met beweging gerelateerde problemen een oplossing te bieden.

Manuele therapie bij nekklachten (Heerenveen)

Acute nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Lang in dezelfde houding zitten door bijvoorbeeld veel beeldschermwerk. Maar ook een stijve nek, artrose, whiplash, botontkalking, nekhernia en spanningen of stress. Spanningen, overbelasting of een verkeerde houding worden vaak als boosdoener gezien. Binnen een aantal behandelingen merk je vaak al een aanzienlijke verbetering! Onze Manueel therapeuten helpen je om je houding te verbeteren en je klachten te verhelpen.

In de eerste behandeling voert de Manueel therapeut een uitgebreid onderzoek uit. Hierna zullen wij (als het mogelijk is) proberen om uw klachten te verzachten.

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren.

Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Kennismaken met FYTT

Nekklachten HeerenveenWij zijn Manuele therapie FYTT in Heerenveen. Een jonge, dynamische praktijk en enthousiast om jou te mogen ontvangen! We zijn specialisten in ons vak en willen deze kennis graag met jou delen. Naast de opleiding fysiotherapie hebben al onze medewerkers een specialisatie gedaan of zijn hiervoor in opleiding. Hiermee streven we ernaar te behandelen volgens de nieuwste inzichten, waarbij persoonlijke aandacht en kwaliteit centraal staan.

Persoonlijke aandacht, kwaliteit en betrouwbaar!

Wij bieden manuele therapeutische behandelingen in de praktijk aan vanuit een focus op kwaliteit en de mens als geheel. Want jij als persoon in jouw leven staat bij ons centraal. We geloven er in dat we jou pas écht goed kunnen helpen als we oog hebben voor jou en jouw doelstellingen. Met onze diensten zijn al je doelen op het gebied van gezondheid binnen handbereik.

Waarbij helpt de Manueel therapeut

Nekklachten HeerenveenDe Manuele therapeut Heerenveen bij FYTT is specialist in het onderzoeken en de behandeling van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. Voorbeelden hiervan zijn lage rug klachten, nekklachten, maar ook pijn aan alle andere gewrichten, zoals de schouder, knie, pols of heup.

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de pijn af. Manueel therapeuten hebben na een studie fysiotherapie een driejarige vervolgopleiding voor manueel therapeut gevolgd.

Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of meerdere gewrichten.

 

Behandelingen bij manuele therapeut Heerenveen

Nekklachten HeerenveenManuele therapeut Heerenveen: Bij een manuele behandeling op de praktijk worden een aantal gerichte vragen gesteld. Hierna gaan we over op het lichamelijk onderzoek. Hierbij onderzoeken we of er sprake is van een beperkte bewegelijkheid van de wervelkolom, gewrichten en/of spieren.

Als er aanleiding is om te behandelen gaan we over op het mobiliseren (rustige bewegingen) of manipuleren (‘kraken’) van de nek, rug, gewrichten en/of spieren. Hierbij geef je zelf aan, in overleg met de Manueel Therapeut, wat je voorkeur heeft. Doordat de wervelkolom of het gewricht weer vrij kan bewegen neemt de pijn vaak snel weer af.

 • Nekklachten (al dan niet uitstralend in de arm)
 • Klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:
 • Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)
 • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
 • Heupklachten
 • Lage-rugklachten (ook als ze uitstralen naar het been)
 • Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek
 • Kaakklachten (soms in combinatie met nekklachten)
 • Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)
 • Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
 • Tenniselleboog

Maak een afspraak