Fysiotherapie Heerenveen sportstad

okt 12, 2021 | Landingspagina

Fysiotherapie Heerenveen Sportstad

Zoek je naar Fysiotherapie Heerenveen sportstad? FYSIOTHERAPIE FYTT in Heerenveen kan je helpen! Herstel van je lichamelijke klachten of blessures met behulp van ervaren fysiotherapeuten, wij maken gebruik van de nieuwste inzichten.

Lichamelijke klachten
Fysiotherapie bij FYTT is er op gericht om blessures of klachten aan het lichaam te onderzoeken, te behandelen én te voorkomen. We kijken verder dan alleen de klacht!

Wij helpen je te herstellen na een blessure en bij andere lichamelijke klachten. Ook bij chronische aandoeningen die te maken hebben met het niet goed functioneren van het menselijk lichaam kunnen wij met fysiotherapie uitkomst bieden.

Afspraak op de praktijk (Fysiotherapie Heerenveen sportstad)
Tijdens de eerste afspraak vormen wij een beeld van je klachten door een aantal gerichte vragen te stellen en door middel van een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van de resultaten stellen wij een fysiotherapeutisch behandelplan voor.

Hierbij kijkt onze fysiotherapeut niet alleen naar het probleem, maar ook naar onderliggende oorzaken. Denk hierbij aan het niet goed functioneren van omliggende spieren, gewrichten of een matige fysieke conditie. Samen maken we een plan voor de behandeling, welke bij gaat dragen aan het voorkomen en herstellen van je klachten.

Behandeling Fysiotherapie Heerenveen sportstad
De behandeling kan bestaan uit handelingen door de fysiotherapeut en/of door middel van oefeningen. Hierbij mogen wij gebruik maken van de faciliteiten van sportschool ‘Easy Active’ in Heerenveen.

.

DRY NEEDLING (Fysiotherapie Heerenveen sportstad)

Spierknopen oplossen door de snelle effectieve behandelmethode Dry Needling.
Deze behandelmethode komt uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de fysiotherapie. Met behulp van een dunne droge naald zonder vloeistof worden spierknopen aangeprikt waardoor deze snel en langdurig ontspannen.

Wat zijn spierknopen?
Een spierknoop kan ontstaan door verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn: een verkeerde beweging, sportletsel, een verkeerde houding, door afwijkingen in gewrichten of psychologische factoren. Een spierknoop is een hard stuk in je spier en geeft lokale (druk)pijn, maar kan ook pijn op afstand veroorzaken. Dit kan een uitstralende pijn zijn naar (een deel van) je arm of been. Hierbij kan de spierknoop ook zorgen voor tintelingen, duizeligheid en/of hoofdpijn.

Hoe werkt Dry Needling?
De behandeling is erop gericht om de spierknoop te laten verdwijnen door gericht en kortdurend te prikken met een naaldje. Soms zijn er meerdere spierknopen en kunnen er meerdere spieren aangeprikt worden. Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet. Als de juiste spierknoop geraakt wordt spant de spier even aan en dit geeft een ‘kramp’ gevoel. Dit moment wordt gevolgd door ontspanning. Na een Dry Needling behandeling kan de spier kortdurend vermoeid en zwaar aanvoelen. Wel kun je vaak al snel beter bewegen en heb je minder pijn.

Dry needling is een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt vaak gecombineerd met andere behandelmethodes.

.

Kennismaken met FYTT (Fysiotherapie Heerenveen sportstad)

Fysiotherapie Heerenveen SportstadWij zijn Fysiotherapie therapie FYTT in Heerenveen. Een jonge, dynamische praktijk en enthousiast om jou te mogen ontvangen! We zijn specialisten in ons vak en willen deze kennis graag met jou delen. Naast de opleiding fysiotherapie hebben al onze medewerkers een specialisatie gedaan of zijn hiervoor in opleiding. Hiermee streven we ernaar te behandelen volgens de nieuwste inzichten, waarbij persoonlijke aandacht en kwaliteit centraal staan.

.

Persoonlijke aandacht, kwaliteit en betrouwbaar!

Wij bieden fysiotherapie behandelingen in de praktijk aan vanuit een focus op kwaliteit en de mens als geheel. Want jij als persoon in jouw leven staat bij ons centraal. We geloven er in dat we jou pas écht goed kunnen helpen als we oog hebben voor jou en jouw doelstellingen. Met onze diensten zijn al je doelen op het gebied van gezondheid binnen handbereik.

.

MEDICAL TAPING (Fysiotherapie Heerenveen sportstad)

Ondersteunende tape voor het herstel van pijn, stijfheid, ontstekingen, vochtophopingen en houdingsproblematiek.
De basis van het Medical Taping concept komt uit Japan en Korea en werd in de jaren zeventig ontwikkeld. Deze tapemethode werd ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden en te herstellen. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar ze zijn op deze manier ook bepalend voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Tape zou spieren dus niet in hun beweging moeten beperken, maar juist hun functie moeten ondersteunen. Zo wordt het lichaamseigen herstelproces gestimuleerd.

Hoe werkt Medical Taping?
De CureTape die gebruikt wordt voor het Medical Taping concept is een elastische katoenen tape met een anti-allergisch laagje. Het materiaal van de tape ventileert doordat de lijmlaag in een speciaal patroon is aangebracht en de lichaamstemperatuur van de huid zelf overneemt. De huid kan hierdoor deze tape meestal goed verdragen zonder huidirritaties. De tape is vergelijkbaar met de huid. Het is ontwikkeld met dezelfde rekbaarheid, dikte en gewicht. Zo kan het een ‘tweede huid’ vormen.

Door verschillende tapetechnieken kan er met deze tweede huid diverse effecten bereikt worden, zoals pijndemping, drukvermindering, vermindering van vochtophopingen, vermindering van stijfheid en een verbetering van houding en stabiliteit.

De tape kan meerdere dagen blijven zitten, gemiddeld 4-5 dagen. Hiernaast is de tape ook waterbestendig en kan er dus mee gedoucht worden.

Maak een afspraak

Fysiotherapie Heerenveen sportstad