Dry Needling Heerenveen

Dry Needling

Spierknopen oplossen door de snelle effectieve behandelmethode Dry Needling.

Wat zijn spierknopen? 

Een spierknoop kan ontstaan door verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn: een verkeerde beweging, sportletsel, een verkeerde houding, door afwijkingen in gewrichten of psychologische factoren. Een spierknoop is een hard stuk in je spier en geeft lokale (druk)pijn, maar kan ook pijn op afstand veroorzaken. Dit kan een uitstralende pijn zijn naar (een deel van) je arm of been. Hierbij kan de spierknoop ook zorgen voor tintelingen, duizeligheid en/of hoofdpijn.

Hoe werkt Dry Needling? 

De behandeling is erop gericht om de spierknoop te laten verdwijnen door gericht en kortdurend te prikken met een naaldje. Soms zijn er meerdere spierknopen en kunnen er meerdere spieren aangeprikt worden. Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet. Als de juiste spierknoop geraakt wordt spant de spier even aan en dit geeft een ‘kramp’ gevoel. Dit moment wordt gevolgd door ontspanning. Na een Dry Needling behandeling kan de spier kortdurend vermoeid en zwaar aanvoelen. Wel kun je vaak al snel beter bewegen en heb je minder pijn.

Dry Needling is een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt vaak gecombineerd met andere behandelmethodes.

Dry Needling Fysiotherapie Heerenveen Therapie Fysio

Voor welke klachten helpt Dry Needling?

Spierknopen zijn goed te behandelen met Dry Needling.

Fysiotherapie En Manueel Therapie In Heerenveen
Dry Needling helpt o.a. bij:
  • Klachten aan de wervelkolom spieren, zoals nek, bovenrug, onderrug en bekken regio
  • Klachten aan andere spieren, zoals heup, knie, elleboog, schouder etc.
  • Stijve spieren en spierknopen
  • Spierblessures of spierproblematiek
  • Duizeligheid, hoofdpijn
  • Pijn aan de gewrichten
  • Revalidatie na welke operatie dan ook

Dry Needling Therapie ervaren? Neem gerust contact met ons op. Mirjam, Tjeerd en Domenica helpen je met deze behandelmethode!