Dry Needling Heerenveen

Dry Needling bij FYTT in Heerenveen

Verminderen van Spanning en Pijn in de Spieren

Dry Needling is een moderne behandeltechniek die gericht is op het verlichten van spierklachten en het herstellen van de bewegingsvrijheid. Met behulp van hele dunne naalden worden triggerpoints (spierknopen) nauwkeurig aangeprikt, waardoor de spanning en pijn in de spieren worden verminderd. Onze Dry Needling therapeuten hebben een zeer brede kennis van de spieren in het menselijk lichaam en hebben veel ervaring in het effectief behandelen van diverse spier gerelateerde klachten.

In tegenstelling tot acupunctuur, dat gericht is op het beïnvloeden van energiebanen, richt Dry Needling zich specifiek op het behandelen van spier gerelateerde problemen. Het is een veilige en doeltreffende methode om diverse klachten te verlichten, zoals rugpijn, nekpijn, bilspier pijn, schouderklachten, tenniselleboog en kuitpijn. Onze specialisten zullen een grondig onderzoek uitvoeren om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Dry Needling
Dry Needling Elleboog Tennis Elleboog Klachten Onderarm

Effectieve Dry Needling Behandeling bij FYTT Heerenveen

Na een intake en onderzoek zullen onze specialisten tijdens een dry needle sessie jouw spierklachten nauwkeurig behandelen, waarbij je mogelijk een lokaal gevoel van spierspanning ervaart. De meeste patiënten ervaren echter geen pijn tijdens de behandeling. Na de sessie merken velen direct verlichting en een verbeterde bewegingsvrijheid. Wel kan er een lichte spierpijn optreden, welke vaak na een paar uurtjes weer verdwijnt. 

Bij FYTT Heerenveen werken we samen met jou aan een snel en effectief herstel. Jouw specifieke behoeften en doelen worden zorgvuldig in overweging genomen, en we zorgen ervoor dat je met vertrouwen en comfortabel door het behandelproces gaat. Onze warme en gastvrije omgeving is een plek waar jij je op je gemak mag voelen en kunt werken aan jouw herstel.

Dry Needling Behandelmogelijkheden

Dry Needling is bijzonder effectief voor een breed scala aan spiergerelateerde problemen. Of het nu gaat om sportblessures, aanhoudende spierspanning of andere spierklachten, onze specialisten bij FYTT Heerenveen hebben de expertise om je snel op weg te helpen naar herstel. Met Dry Needling kun je weer volop van het leven genieten zonder de last van spierpijn.

Dry Needling Spierknopen
Dry Needling helpt o.a. bij:
 • Directe verlichting bij bilspierklachten (gluteus maximus en medius)
 • Aanpak van nek- en schouderklachten, zoals stijfheid en spierspanning
 • Gerichte behandeling van triggerpoints, de knelpunten in diverse spieren
 • Verlichting bij kuitklachten, zoals pijn en krampen in de kuitspieren
 • Effectieve behandeling voor rugklachten,  zoals lage rugpijn en spanning in de rugspieren
 • Effectieve aanpak voor de tenniselleboog (epicondylitis lateralis) en de daarmee gepaard gaande pijn
 • Vermindering van spierknopen en spanning in spiergroepen zoals hamstrings, quadriceps, en kuiten

  Dry Needling Therapie ervaren? Neem gerust contact met ons op. Mirjam, Tjeerd en Domenica helpen je met deze behandelmethode!

  Andere diensten

  Revalidatie na operatie

  Als je een operatie hebt ondergaan, wij zijn er om je te ondersteunen en jouw herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Manuele Therapie

  Herstellen van je nek en rug klachten, maar ook andere lichamelijke klachten door middel van Manuele Therapie.

  Fysiotherapie

  Herstel van je lichamelijke klachten of blessures met behulp van ervaren fysiotherapeuten, wij maken gebruik van de nieuwste inzichten.