Wie zijn het gezicht achter FYTT?

Tjeerd Tjeerdsma

Praktijkeigenaar

Fysiotherapeut

Manueel therapeut (MSc.)

Topsportbegeleiding

Dry Needling

Over Tjeerd

Judo was van jongs af aan mijn passie. In mijn tiener jaren ben ik verhuisd naar Heerenveen om mijn droom als judoka te verwezenlijken. Uiteindelijk heb ik na een hoogtepunt, namelijk een Europacup medaille besloten te stoppen met judo. Ik was inmiddels twee jaar aan het werk als fysiotherapeut en ik wilde graag verder studeren voor de Master Manuele Therapie in Amersfoort.

Topsportbegeleiding

Naast de werkzaamheden op de praktijk begeleid ik vanuit de KNGU het (Nederlandse) heren turn team als Manueel Therapeut en het judo team van RTC noord-oost. Hier verzorg ik de medische begeleiding en ben ik verantwoordelijk voor de fysieke trainingen en preventieprogramma’s voor deze topsporters.

Fysiotherapie Tjeerd Tjeerdsma (FYTT)

Mijn doel is om deze kennis over te dragen naar de praktijk, om jou zo goed mogelijk te helpen. Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind en daarmee zijn het ook de kernwaarden van de praktijk: kwaliteit voorop, persoonlijke aandacht en een fijne plek om te komen, ondanks de klachten die je ervaart!

Fysiotherapie En Manueel Therapie Bij Fytt In Heerenveen Tjeerd Tjeerdsma
Oedeemfysiotherapie Heerenveen

Domenica Tjeerdsma-Zwart

Praktijkeigenaar

Fysiotherapeut

Oedeemtherapeut

Dry Needling

Medical taping

Over Domenica

Hallo! Ik ben opgegroeid vlakbij Harlingen en sinds een paar jaar woonachtig in Heerenveen. Na mijn VWO opleiding heb ik mijn fysiotherapie opleiding afgerond. Vervolgens heb ik de opleiding tot oedeemfysiotherapeut gedaan. Drie jaar geleden ben ik me gaan interesseren in de praktijkvoering en alles wat hier achter de schermen bij komt kijken. Met die ervaring op zak heb ik nu de mogelijkheid om samen met Tjeerd onze eigen praktijk te runnen.

Persoonlijk

Sinds een paar jaar woon ik samen met Tjeerd en sinds 2022 met onze dochter Danthe in Heerenveen. In het dagelijks leven hou ik ervan om actief bezig te zijn. Sporten is een van mijn grote hobby’s, maar ik kan ook heerlijk genieten van een goed boek.

Opleidingen

Ik heb na de Fysiotherapie opleiding de post-HBO opleiding Oedeemfysiotherapie bij de Berekuyl Academy afgerond. Ik sta in het kwaliteitsregister Fysiotherapie geregistreerd als algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Tevens heb ik de specialisaties Mecial Taping en Dry Needling.

Rixt Oosterhagen

Fysiotherapeut

Manueel therapeut i.o.

Covid-19 revalidatie

Medical taping

Over Rixt

Geboren en getogen in Heerenveen, na bijna 9 jaren in Groningen te hebben gewoond ben ik sinds kort weer woonachtig in het prachtige Heerenveen. Na de HAVO te hebben afgerond heb ik in Utrecht gestudeerd, waar ik na een jaar het goede nieuws kreeg dat ik was ingeloot voor de studie Fysiotherapie in Groningen.

Vervolgens heb ik na het afronden van mijn studie 3 leuke en leerzame jaren als fysiotherapeut gehad in een dorpspraktijk.  Momenteel ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij  Fysiotherapie FYTT Heerenveen. En ben ik bezig met de Masteropleiding Manuele Therapie.

Persoonlijk

Enthousiast, sociaal, eerlijk, betrokken en altijd wel in voor spontane avonturen zijn woorden die mij omschrijven. Ik ben een echt gezelligheidsdier en vind het belangrijk dat, naast dat er goede therapie wordt gegeven, het gezellig is tijdens de behandeling. Naast mijn werk en studie vind ik het leuk om te sporten in de sportschool. Ook kan ik er erg van genieten om uit eten te gaan en nieuwe plekken te ontdekken door weekendjes weg te gaan.

Opleidingen

Na de opleiding Fysiotherapie ben ik gestart met de Master Manuele Therapie in Amersfoort waar ik op dit moment nog mee bezig ben. Ik sta in het kwaliteitsregister Fysiotherapie geregistreerd als algemeen fysiotherapeut. Verder heb ik een cursus covid-revalidatie afgerond eveneens als de specialisatie Medical Taping.

Fysio En Manuele Therapeut Rixt Oosterhagen Fysio Fytt Heerenveen
Fysio En Manuele Therapeut Rixt Oosterhagen Fysio Fytt Heerenveen

Mirjam van Rheenen

Fysiotherapeut

Sport revalidatie trainer

Dry Needling

Medical taping

Mulligan

Over Mirjam

Na mijn CIOS opleiding in Heerenveen, heb ik in 2010 aan de Hanzehogeschool in Groningen mijn fysiotherapie opleiding afgerond. In de afgelopen 11 jaar heb ik me ontwikkeld tot allround fysiotherapeut.
 
Ik heb me doorontwikkeld bij de international academy for sport science als sport revalidatie trainer. Naast de sport revalidaties binnen de praktijk, ben ik gespecialiseerd in dry needling en gebruik ik medical taping en het mulligan concept ook als behandelmethodes.

Persoonlijk

Naast mijn werk in de praktijk, ben ik ook gast docent bij het CIOS en de KNGU. Ik dans graag en breng het liefst veel tijd door met mijn vriend en zoontje..

Marinke Jakobs

Fysiotherapeut
Musculoskeletale Revalidatie & Manuele Therapie i.o.

Over Marinke

Mijn naam is Marinke Jakobs, op dit moment 24 jaar oud en woonachtig in Heerenveen. In 2006 ben ik als klein meisje naar Heerenveen gekomen om mijn droom als topturnster te halen. Mijn passie om meer over het menselijke lichaam te leren kennen, is ontstaan vanuit mijn topsport verleden in het turnen. Van jongs af aan heb ik al veel te maken gehad met blessures en het revalideren daarvan, dit heeft mij gemotiveerd om ook patiënten en sporters zo voorspoedig mogelijk te kunnen laten revalideren.

Persoonlijk

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de sportschool of ga ik graag met vrienden/familie leuke dingen doen of lekker (in de zon) op een terrasje zitten.

Opleidingen

Na het behalen van mijn Havo diploma ben ik in 2016 gestart met de opleiding Fysiotherapie in Groningen. Deze studie heb ik gecombineerd met mijn werkzaamheden als turntrainster van de talentontwikkeling bij Topsport Noord. Mijn interesse binnen het vak fysiotherapie ligt voornamelijk binnen de orthopedische revalidatie en musculoskeletale klachten. Om mij hier verder in te kunnen verdiepen en ontwikkelen, start ik in september met de master Musculoskeletale Revalidatie met de uitstroom richting manuele therapie te HAN Nijmegen.

Fb16Bf6A 8C12 4F95 A652 9Bd1954E4483
Medewerkers Rutger

Rutger Boelema

Fysiotherapeut

Covid-19 revalidatie

Schouderspecialist (Schoudernetwerk)

Over Rutger

Hoi! Mijn naam is Rutger Boelema en ik ben 27 jaar oud. Geboren en getogen in Usquert (Noord-Groningen) en mijn studententijd doorgebracht in het prachtige Groningen, hier woon ik nog steeds met veel plezier.

 

Persoonlijk

Naast mijn werk is hockey mijn grootste passie. Als speler van Heren 1 en als trainer/coach van verschillende jeugdselectie teams ben ik zeer actief bij hockeyclub GHBS. Hier gaat dan ook het grootste gedeelte van mijn vrije tijd naar toe. Het beetje vrije tijd dat nog over is breng ik graag door met vrienden en familie.

Opleidingen

Na het afronden van de Havo ben ik de bachelor Fysiotherapie gaan volgen. De afgelopen drie jaar heb ik veel kennis en ervaring op mogen doen bij een andere praktijk. In die periode ben ik mij extra gaan verdiepen in het schoudergewricht en de knierevalidatie na verschillende blessures. De ambitie is om de komende jaren te starten met een masteropleiding in de fysiotherapie.

 

Janet Tijsma

Fysiotherapeut
Oedeemtherapeut

Persoonlijk

Mijn naam is Janet Tijsma, 31 jaar oud en woonachtig in Wolvega. 

Opleidingen

In Mei 2021 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Thim Hogeschool te Nieuwegein. In 2023 heb de post-HBO opleiding voor oedeemfysiotherapie afgrond aan de Berekuyl Academy.

Als therapeut

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk dat je als mens centraal staat en we samen een doel kunnen stellen om de klacht te verhelpen of te verminderen. Zodat iedereen weer plezier vindt in bewegen. 

Medewerkers Janet Tijsma 1 Scaled
Medewerker Wilma Scaled

Wilma Postma

Administratief medewerkster

Over Wilma

 

Ik ben in Haulerwijk geboren en opgegroeid maar ik woon inmiddels al weer 32 jaar in Bakkeveen, heerlijk tussen de weilanden.

 

Achter de schermen

Toen ik op de HAVO zat werkte ik de zaterdagen en in de vakanties al bij Albert Heijn en na mijn examen ben ik daar nog 20 jaar blijven werken in diverse functies.

Verdere ervaring heb ik o.a. opgedaan bij Loon en Grondverzetbedrijf Gebroeders Kok en Landschapsbeheer Friesland.

Ik vind het leuk om achter de schermen te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt.

FYTT

Onze gezamelijke interesse is gezondheid. Naast het behandelen van fysieke klachten door middel van Fysiotherapie en Manuele Therapie vinden we het ook belangrijk om de preventief te kijken naar jouw gezondheid. We behandelen je klachten, maar kijken, indien gewenst, ook naar de onderliggende oorzaak van de klachten of blessure. Op deze manier helpen we jou om deze klachten in de toekomst te voorkomen!

We merken om ons heen dat veel mensen deze passie voor gezondheid en bewegen zijn kwijtgeraakt, of überhaupt niet weten hoe ze de motivatie moeten vinden. Wij willen iedereen graag op weg helpen naar herstel om uiteindelijk gezond, fitter en krachtiger te worden!

Fysiotherapie Manueel Heerenveen Therapeut Bij Fytt