Wie zijn het gezicht achter FYTT?

Tjeerd Tjeerdsma

Praktijkeigenaar
Fysiotherapeut
Manueel therapeut (MSc.)
Topsportbegeleiding
Dry Needling

Over Tjeerd

Judo was van jongs af aan mijn passie. In mijn tiener jaren ben ik verhuisd naar Heerenveen om mijn droom als judoka te verwezenlijken. Uiteindelijk heb ik na een hoogtepunt, namelijk een Europacup medaille besloten te stoppen met judo. Ik was inmiddels twee jaar aan het werk als fysiotherapeut en ik wilde graag verder studeren voor de Master Manuele Therapie in Amersfoort.

Topsportbegeleiding

Naast de werkzaamheden op de praktijk begeleid ik vanuit de KNGU het (Nederlandse) heren turn team als Manueel Therapeut en het judo team van RTC noord-oost. Hier verzorg ik de medische begeleiding en ben ik verantwoordelijk voor de fysieke trainingen en preventieprogramma’s voor deze topsporters.

Fysiotherapie Tjeerd Tjeerdsma (FYTT)

Mijn doel is om deze kennis over te dragen naar de praktijk, om jou zo goed mogelijk te helpen. Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind en daarmee zijn het ook de kernwaarden van de praktijk: kwaliteit voorop, persoonlijke aandacht en een fijne plek om te komen, ondanks de klachten die je ervaart!

Manueel En Fysiotherapeut Tjeerd Tjeerdsma

Domenica Zwart

Praktijkeigenaar
Fysiotherapeut
Oedeemtherapeut
Dry Needling
Medical taping
Over Domenica

Hallo! Ik ben opgegroeid in Friesland en sinds een jaar woonachtig in Heerenveen. Na mijn VWO opleiding heb ik mijn fysiotherapie opleiding afgerond. Vervolgens heb ik de opleiding tot oedeemfysiotherapeut gedaan, naast mijn werkzaamheden binnen een dorpspraktijk. Afgelopen jaar ben ik me gaan interesseren in de praktijkvoering en alles wat hier achter de schermen bij komt kijken. Met die ervaring op zak heb ik nu de mogelijkheid om samen met Tjeerd onze eigen praktijk te runnen.

Persoonlijk

Sinds een jaar woon ik samen met Tjeerd in Heerenveen. In het dagelijks leven hou ik ervan om actief bezig te zijn. Sporten is een van mijn grote hobby’s, maar ik kan ook heerlijk genieten van een goed boek.

Opleidingen

Ik heb na de Fysiotherapie opleiding de post-HBO opleiding Oedeemfysiotherapie bij de Berekuyl Academy afgerond. Ik sta in het kwaliteitsregister Fysiotherapie geregistreerd als algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Tevens heb ik mijn specialisatie Mecial Taping gehaald.

Oedeemfysiotherapie Heerenveen

Rixt Oosterhagen

Fysiotherapeut
Manueel therapeut i.o.
Medical taping
Over Rixt

Geboren en getogen in Heerenveen, na bijna 9 jaren in Groningen te hebben gewoond ben ik sinds kort weer woonachtig in het prachtige Heerenveen. Na de HAVO te hebben afgerond heb ik in Utrecht gestudeerd, waar ik na een jaar het goede nieuws kreeg dat ik was ingeloot voor de studie Fysiotherapie in Groningen.

Vervolgens heb ik na het afronden van mijn studie 3 leuke en leerzame jaren als fysiotherapeut gehad in een dorpspraktijk.  Momenteel ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij  Fysiotherapie FYTT Heerenveen. En ben ik bezig met de Masteropleiding Manuele Therapie.

Persoonlijk

Enthousiast, sociaal, eerlijk, betrokken en altijd wel in voor spontane avonturen zijn woorden die mij omschrijven. Ik ben een echt gezelligheidsdier en vind het belangrijk dat, naast dat er goede therapie wordt gegeven, het gezellig is tijdens de behandeling. Naast mijn werk en studie vind ik het leuk om te sporten in de sportschool. Ook kan ik er erg van genieten om uit eten te gaan en nieuwe plekken te ontdekken door weekendjes weg te gaan.

Opleidingen

Na de opleiding Fysiotherapie ben ik gestart met de Master Manuele Therapie in Amersfoort waar ik op dit moment nog mee bezig ben. Ik sta in het kwaliteitsregister Fysiotherapie geregistreerd als algemeen fysiotherapeut. Verder heb ik een cursus covid-revalidatie afgerond eveneens als de specialisatie Medical Taping.

Fysio En Manuele Therapeut Rixt Oosterhagen Fysio Fytt Heerenveen

Mirjam van Rheenen

Fysiotherapeut
Sport revalidatie trainer
Dry Needling
Medical taping
Mulligan 

 

Over Mirjam
Na mijn CIOS opleiding in Heerenveen, heb ik in 2010 aan de Hanzehogeschool in Groningen mijn fysiotherapie opleiding afgerond. In de afgelopen 11 jaar heb ik me ontwikkeld tot allround fysiotherapeut.
 
Ik heb me doorontwikkeld bij de international academy for sport science als sport revalidatie trainer. Naast de sport revalidaties binnen de praktijk, ben ik gespecialiseerd in dry needling en gebruik ik medical taping en het mulligan concept ook als behandelmethodes.
Persoonlijk

Naast mijn werk in de praktijk, ben ik ook gast docent bij het CIOS en de KNGU. Ik dans graag en breng het liefst veel tijd door met mijn vriend en zoontje..

Fysio En Manuele Therapeut Rixt Oosterhagen Fysio Fytt Heerenveen

Nick Hoogeveen

CIOS sport & bewegen
Leefstijlcoach
Voedingscoach

 

Over Nick

Hallo! Ik ben opgegroeid in Friesland en woonachtig in Harlingen. Sporten is van jongs af aan mijn passie. Daarom was het CIOS in Heerenveen voor mij de ideale opleiding om mezelf als lesgever, trainer, coach en coördinator te ontwikkelen. Na het behalen van mijn CIOS diploma, heb ik mijn propedeuse op de ALO gehaald. Toen ik de leefstijlcoach opleiding tegenkwam wist ik dat het mijn missie is om mensen te begeleiden bij hun proces naar een gezonder leven. Vervolgens heb ik in 2020 de leefstijlcoach opleiding in Heemskerk gevolgd en afgerond. Sinds oktober 2021 ben ik leefstijlcoach bij Fysiotherapie FYTT Heerenveen.

Persoonlijk
Ik vind het heerlijk om te sporten en om sportlessen te geven. Qua sport doe ik aan fitness en kickboksen. Ik geef voetbaltraining en kickboks les aan kinderen. Daarnaast kan ik ervan genieten om naar de zonsondergang te kijken, een stukje te fietsen of te wandelen in de natuur.
Leefstijlcoaching

In de afgelopen jaren heb ik onder andere geleerd en ervaren hoe ik mensen kan begeleiden die last hebben van slaapproblemen, vermoeidheid, stress gerelateerde klachten, kortademigheid en spijsverteringsproblemen. Maar ook hoe je doormiddel van regelmatig bewegen, natuurlijke voeding en voldoende ontspanning leefstijl als medicijn kunt inzetten om mensen te begeleiden naar een gezond lichaam en een fitte geest.

Leefstijlcoach Heerenveen

FYTT

Onze gezamelijke interesse is gezondheid en een gezonde leefstijl. Naast het behandelen van fysieke klachten door middel van Fysiotherapie en Manuele Therapie vinden we het ook belangrijk om de preventief te kijken naar jouw gezondheid. We behandelen je klachten, maar kijken, indien gewenst, ook naar de onderliggende oorzaak van de klachten of blessure. Op deze manier helpen we jou om deze klachten in de toekomst te voorkomen!

We merken om ons heen dat veel mensen deze passie voor gezondheid en bewegen zijn kwijtgeraakt, of überhaupt niet weten hoe ze de motivatie moeten vinden. Wij willen iedereen graag op weg helpen naar herstel om uiteindelijk gezond, fitter en krachtiger te worden!

Fysiotherapie Manueel Heerenveen Therapeut Bij Fytt