Wie is het gezicht achter FYTT?

Tjeerd Tjeerdsma

Tjeerd Tjeerdsma, geboren in 1991, opgeleid Fysio- en Manueel Therapeut sinds 2013. Momenteel begeleid ik vanuit de KNGU het (Nederlandse) heren turn team als Manueel Therapeut en het judo team van RTC noord-oost. Naast de medische begeleiding ben ik verantwoordelijk voor de fysieke trainingen en preventieprogramma’s voor deze topsporters.

Tjeerd Tjeerdsma

Topsport

Judo was van jongs af aan mijn passie. In mijn tiener jaren ben ik verhuisd naar Heerenveen om mijn droom als judoka te verwezenlijken. Uiteindelijk heb ik na een hoogtepunt, namelijk een Europacup medaille besloten te stoppen met judo. Ik was inmiddels twee jaar aan het werk als fysiotherapeut en ik wilde graag verder te studeren voor de Master Manuele Therapie in Amersfoort.

Gezonde leefstijl

Door mijn verleden als topsporter ben ik erg geïnteresseerd geraakt in gezonde voeding en na het stoppen met sport heb ik een leefstijl gecreëerd dat bij mij past. Dat laatste vind ik erg belangrijk. Een bepaalde leefstijl moet bij jou passen. Je hoeft geen topsporter te zijn, het is belangrijk om bewegen en gezondheid leuk te gaan vinden. Ik merk om mij heen dat veel mensen deze passie voor gezondheid en bewegen zijn kwijtgeraakt, of überhaupt niet weten hoe ze de motivatie moeten vinden. Ik wil de mensen en topsporters graag op weg helpen naar herstel om uiteindelijk gezond, fitter en krachtiger te worden.