Fysiotherapie bij hoofdpijn en duizeligheid klachten

Hoofdpijn en duizeligheid

Welkom bij fysiotherapie praktijk FYTT in Heerenveen

Bij fysiotherapie FYTT Heerenveen richten wij ons op het effectief behandelen van hoofdpijn en duizeligheid klachten. We begrijpen dat deze klachten jouw dagelijkse leven kunnen verstoren en jouw algehele welzijn kunnen beïnvloeden. Bij onze praktijk bieden we een persoonlijke aanpak om jouw klachten te verminderen.

Oorzaken van hoofdpijn en/of duizeligheid

Hoofdpijn en duizeligheid kunnen een lastige combinatie zijn. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals spanning, stress, nek- en rugproblemen, problemen met de bloedsomloop of het evenwichtsorgaan, en nog veel meer. Het is essentieel om de specifieke oorzaak van jouw hoofdpijn en duizeligheid te achterhalen om een gerichte en doeltreffende behandeling te kunnen bieden.

In onze praktijk behandelen we verschillende hoofdpijn en duizeligheid klachten, waaronder:

  • Spanningshoofdpijn (hoofdpijn als een ‘band’ om het hoofd)
  • Migraine
  • BPPV (Benigne Paroxismale Positieduizeligheid)
  • Cervicogene duizeligheid (duizeligheid veroorzaakt door nekproblemen)
  • Cervicogene hoofdpijn (hoofdpijn veroorzaakt door nekproblemen)

Sfeer Scaled
Manuele Therapie

Behandeling van hoofdpijn en duizeligheid klachten

Sommige vormen van hoofdpijn en duizeligheid zijn goed door de fysiotherapeut te behandelen. Door middel van een onderzoek zullen we de oorzaak van jouw klachten nauwkeurig vaststellen. Vervolgens stellen we een individueel behandelplan op dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Onze behandelingen kunnen bestaan uit manuele therapie om duizeligheid en hoofdpijn die afkomstig is vanuit de nek- en rug te verlichten, oefentherapie om de stabiliteit en kracht van de nek en rugspieren te verbeteren, evenwichtsoefeningen om duizeligheid te verminderen, en ontspanningstechnieken om stress en spanning te verminderen.

Img 9841 Scaled

Waarom fysiotherapie FYTT Heerenveen

Neem gerust contact op als je last hebt van hoofdpijn en/of duizeligheid klachten. Onze praktijk staat klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden op jouw weg naar verlichting en herstel. Samen werken we aan het verhelpen van jouw hoofdpijn en/of duizeligheidsklachten.

Andere klachten

Elleboog/hand/pols klachten

Herstellen van Elleboog/hand/pols klachten door middel van Fysiotherapie.

Rug Klachten

Herstellen van rugklachten door middel van Fysiotherapie.

Knie klachten

Herstellen en het oplssen van knieklachten