Fysiotherapie bij nekklachten

Fysiotherapie FYTT

Wat zijn nekklachten

Nekklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals langdurig zitten, verkeerde houding, stress, traumatisch letsel of andere medische aandoeningen. De pijn en beperkingen in het nekgebied kunnen zich uitbreiden naar de schouders en armen, wat jouw dagelijkse activiteiten, werk en slaap negatief kan beïnvloeden. Kortom, nekklachten kunnen een negatieve invloed hebben op jouw algehele welzijn.

Soorten nekklachten

  • Algemene pijn en ongemak in het nekgebied
  • Whiplash (nekpijn na een ongeluk)
  • Nekhernia
  • Spierknopen in de nekspieren
  • Artrose van de nekwervels
  • Hoofdpijn met de oorzaak vanuit de nek

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben uitgebreide ervaring in het diagnosticeren van de oorzaak van jouw nekklachten. Ze kunnen de bron van jouw klachten nauwkeurig vaststellen.

Nek Klachten

Diensten

Nek Klachten Tjeerd Tjeerdsma

Fysiotherapie bij nekklachten

Bij het verhelpen van nekklachten kan je denken aan de volgende fysiotherapie gerelateerde therapieën:

  1. Fysio- en Manuele Therapie: gerichte handmatige technieken worden gebruikt om de beweeglijkheid van de nek en wervelkolom te verbeteren, spierspanning te verminderen en gewrichten te ontlasten.
  2. Oefentherapie: specifieke nek oefeningen helpen bij het versterken van de spieren rondom de nek, het verbeteren van de stabiliteit en het vergroten van de bewegingsvrijheid.
  3. Dry Needling: bij deze techniek worden dunne naalden gebruikt om pijnlijke spierknopen in de nekspieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.

Fysiotherapie FYTT Heerenveen

Bij FYTT begrijpen we dat elke patiënt uniek is en daarom bieden we persoonlijke aandacht en zorg voor jouw specifieke behoeften. Bij FYTT willen we helpen om jouw nekklachten te herstellen en jouw levenskwaliteit te verbeteren. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er om je te begeleiden, te ondersteunen en je te nekklachten te verhelpen. Neem gerust contact op voor een afspraak en ontdek hoe we jou kunnen helpen zonder nekklachten door het leven te gaan.

Andere klachten

Rug Klachten

Herstellen van rugklachten door middel van Fysiotherapie.

Hoofdpijn en duizeligheid

Oplossen van hoofdpijn en duizeligheid

Knie klachten

Herstellen en het oplssen van knieklachten