Goede voornemens

dec 15, 2022 | Lifestyle-coaching, Overig, Personal Training

Start nu met je goede voornemens, daarvoor hoef je toch helemaal niet te wachten tot 1 januari? Investeer in jezelf en wordt fitter, Vitaler en sterker. Visualiseer jezelf eens in een stripboek met een tekstballon. Als ik jou vraag waar je graag aan wil werken, wat komt er dan in jou tekst ballon te staan? De volgende stappen helpen je om je plannen concreet te maken.

Kerstboom1 Begin vandaag

We hebben het met z’n allen druk en we hebben weinig tijd. Structuur is dan fijn om een productieve dag te hebben maar valt er iets tegen of hebben we wat meer in de planning staan dan normaal, dan schrappen we vaak het eerste onze beweeg en sport momenten. Bewegen is juist een belangrijk aspect als het gaat om je energie en vitaliteit, het versterkt je immuunsysteem en zorgt er voor dat je de drukke werk of school week kunt volhouden. Plan je sport momenten dus nu gelijk in, als je eenmaal begonnen bent kom je snel weer in het ritme.

 

2 Creëer overzicht

Naast een doel is het ook erg handig de kans van slagen te vergroten met een duidelijk plan. Een overzichtelijke inhoud van je beweegmoment geeft je handvatten, dus ontwerp je trainingsschema. Het is super makkelijk om het op je telefoon bij te houden, je oefeningen kun je in de notitie app zetten. Noteer de juiste gewichten en herhalingen erin, of gebruik Pinterest als inspiratie. Bedenk ook welk moment van de dag je prettig vindt, denk aan frisse wandeling na het avond eten, een pittige kracht training in de middag of juist een HITT programma van 7 minuten voor je aan je ontbijt begint.

 

3. Op zoek de juiste motivatie

Je bent al gemotiveerd, anders las je dit nu niet, maar laat het niet alleen bij lezen, komt in actie! Train je graag alleen of sport je het liefst in een groep? Hoe jij ook gemotiveerd wordt, het belangrijkste is dat je de training doet en dan helpt het om een sport/bewegingsvorm te kiezen die je leuk vindt. Eenmaal in het sport ritme gekomen, vergeet dan niet om ook je voeding aan te passen. Een personal trainer kan ook een stok achter de deur zijn, je personal trainer kan ook persoonlijk programma voor je maken die goed bij jou doelen en wensen past.

Heb je hulp nodig?

MAAK JOUW AFSPRAAK NU